de Jonge Ontdekkers

de Jonge Ontdekkers

Plezier in ontdekken, lol in het ervaren en genieten van het maken van kunst.

Spelenderwijs kunst ontdekken en maken!

Het plezier in het ontdekken en ervaren van allerlei nieuwe materialen en technieken staat in deze groep centraal.

Er komen verschillende beroemde kunstenaars uit de kunstgeschiedenis “op bezoek” en kijken we heel erg goed naar zijn/haar kunst. Daarna ga je zelf aan de slag om je eigen kunstwerk te maken. Iedere keer staat een andere techniek of thema centraal.

Vaak doen we er per project minimaal 2 lessen (soms langer) over want zo heb je de tijd om er echt iets leuks van te maken!

In het jaar werken we met een mooie mix aan technieken; tekenen en schilderen, kleuren leren mengen, kleien of papier-machee.

Soms doen we ook iets heel bijzonders en combineren we dat allemaal met mythologie, muziek, een boek maken of een film! Zo heeft de cursus in het schooljaar een geleidelijke opbouw aan kunsteducatie.

De groepsgrootte is bewust klein (maximaal 8 leerlingen). Zo kan ik iedereen goed begeleiden, maatwerk geven door de ene leerling te stimuleren waar nodig is en een andere leerling meer structuur te bieden.

Elk jaar heeft weer nieuwe projecten, kunstenaars en technieken. Dus kan je fijn meerdere jaren achtereen komen!

Praktisch

Leerlingen vanaf groep 3 zijn welkom om in deze groep te beginnen. (Vanaf 9/10 jaar stromen leerlingen door naar de volgende groep; de Gevorderde Kunstenaar).

De cursus start op woensdag 6 oktober 2021 en heeft 32 lessen.

Lestijden zijn van 13.45 tot 15.15 uur.

Lesgeld is 267 euro inclusief materiaalgebruik.(Ben je een nieuwe leerling? Dan is je eerste les altijd een gratis proefles. Later instromen is mogelijk, mits er nog plaats is.)

Voorbeelden van kunstwerkjes

Hier zie je een paar voorbeelden van kunstwerkjes die door de leerlingen zijn gemaakt.

Heb je nog vragen of lijkt het je leuk om het eens te proberen?

Neem dan even contact met me op .