Atelier Cindy

In Atelier Cindy wordt de mooiste kunst door de leerlingen gemaakt.
Het is fascinerend om te zien hoe leerlingen gaan stralen als ze iets creeeren vanuit hun eigen creativiteit.

Atelier Cindy wordt gegeven door Cindy van Woudenberg. In Stratum heb ik een fijne creatieve broedplaats aan huis: mijn atelier waar ik werk als beeldend kunstenaar. Al sinds 2009 geef ik op woensdag met ontzettend veel plezier les aan kinderen.

De waarde van creativiteitsontwikkeling is mijn grote drive achter het lesgeven; elk kind heeft zijn eigen unieke creativiteit! Het begeleiden in het  ontdekken daarvan, het plezier in experimenteren en het enthousiasme van de leerlingen maken dat ik elke woensdag weer zin heb in de middag! Vaak komen ze met rode wangetjes het atelier binnenvallen en nog voordat de jas opgehangen is, hoor ik de vraag: Cindy, Wat gaan we vandaag doen? 

Na jaren als creatief therapeut beeldend werkzaam te zijn geweest in kind-, jeugd-, en volwassenenpsychiatrie vond ik het tijd om het roer om te gooien en als beeldend kunstenaar te gaan werken. Als Atelier Cindy kies ik er bewust voor om in kleine groepen te werken en elk kind individuele aandacht te kunnen geven op een leuke fun manier. Door mijn brede ervaring in de psychiatrie heb ik zo door welke begeleiding het beste past bij een leerling en pas ik  mijn methodiek spelenderwijs aan aan de leerling en de groep.

Bij Atelier Cindy vind ik het leuk om uitdagende projecten te bedenken die net iets verder gaan dan de “gewone” teken- en schilderlessen. Door bv een les te verbinden met kunstenaars uit de kunstgeschiedenis of literatuur (Griekse Mythologie), gedichten, klassieke muziek, fotografie en nog meer stimuleer ik het verbeeldingsvermogen en daarmee de zo kostbare creativiteit. Zo draag ik mijn kleine steentje bij aan de algemene (kunst)ontwikkeling van mijn leerlingen en ervaren ze dat heel misschien, heel misschien 1+1 ook wel eens 3 kan zijn…. of zelfs wel 5!

Deze creatieve broedplaats bevind zich aan huis in Stratum in Schuttersbosch. Het atelier is aangebouwd aan ons huis, waar ik samen met mijn dochter en man woon. Het atelier is ruim, veel lichtinval en heeft sinds kort ezels, waar de leerlingen als echte kunstenaars aan kunnen schilderen. Schuttersbosch ligt prachtig vlakbij de bossen en de vennen. Met heel mooi weer maken we daar gebruik van en gaan we soms naar de bossen om daar in de buitenlucht heerlijk te schetsen!

Ik heb op de kunstacademie St Joost gezeten, maar ben uiteindelijk als Creatieve Therapeut Beeldend (HBO) afgestudeerd.

Op woensdag geef ik les in mijn atelier, maar op de andere dagen ben ik in mijn atelier zelf aan het werk. Ik maak voornamelijk tekeningen, werk op papier. Daarbij maak ik meestal gebruik van gemengde technieken dwz houtskool, inkt en andere technieken gecombineerd in 1 kunstwerk.

Wil je zien welk werk ik zelf maak? Kijk dan op www.cindyvanwoudenberg.nl

Klinkt je dit allemaal als muziek in je oren? Wil je je opgeven voor een proefles? Of heb je nog vragen? Neem dan even contact met me op.

In de krant

Atelier Cindy in het Eindhovens Dagblad tijdens een expositie van leerlingen in de bibliotheek Stratum in 2013