Atelier Cindy

In Atelier Cindy wordt de mooiste kunst door de leerlingen gemaakt.
Het is fascinerend om te zien hoe leerlingen gaan stralen als ze iets creeeren vanuit hun eigen creativiteit.

 

 

Atelier Cindy bestaat sinds 2009 en wordt gegeven door Cindy van Woudenberg.

Elk kind heeft zijn eigen unieke creativiteit! Het  ontdekken daarvan, het plezier en het enthousiasme van de leerlingen maken dat ik elke woensdag weer zin heb in de middag!

Vaak komen ze met rode wangetjes het atelier binnenvallen en nog voordat de jas opgehangen is, hoor ik de vraag: Cindy, Wat gaan we vandaag doen? 

Als Atelier Cindy kies ik er bewust voor om in kleine groepen te werken. Door mijn  ervaring heb ik zo door welke begeleiding het beste past bij een leerling en bij de groep.

Bij Atelier Cindy zitten we niet op school waarbij de juf zegt wat je moet maken. In de opdrachten die ik geef zit altijd een vrijheid in. Omdat datgene wat de leerlingen verzinnen altijd leuker is, dan wat ik verzin!

Het stimuleren van de eigen creativiteit is belangrijk. Zo ervaren mijn leerlingen dat  1+1 ook wel eens 3 kan zijn…. of zelfs wel 5! En dat dat er ontzettend gaaf uitziet!

 

Atelier Cindy is te vinden in Stratum in Schuttersbosch. Het atelier is aangebouwd aan ons huis, waar ik samen met mijn dochter en man woon.

Het atelier is ruim, veel lichtinval en heeft schilderezels, waar de leerlingen als echte kunstenaars aan kunnen schilderen.

Schuttersbosch ligt prachtig vlakbij de bossen en de vennen. Met heel mooi weer gaan we soms naar de bossen om daar in de buitenlucht heerlijk te schetsen!

Klinkt je dit allemaal als muziek in je oren? Wil je je opgeven voor een proefles? Of heb je nog vragen? Neem dan even contact met me op.

Ik ben dus kunstenaar, zoals je al geraden hebt.

Op woensdag geef ik les in mijn atelier, maar op de andere dagen ben ik in mijn atelier zelf aan het werk. Ik maak voornamelijk tekeningen, werk op papier. Daarbij maak ik meestal gebruik van gemengde technieken dwz houtskool, inkt en andere technieken gecombineerd in 1 kunstwerk.

Ik exposeer en verkoop met enige regelmaat mijn werk.

Wil je zien welk werk ik zelf maak? Kijk dan op www.cindyvanwoudenberg.nl

 

In de krant

Atelier Cindy in het Eindhovens Dagblad tijdens een expositie van leerlingen in de bibliotheek Stratum in 2013